Om oss


LoveLab AB består av två relationscoacher och kursledare, Tord Olsson och Heléne Zachrison. Vår utgångspunkt är att vi vill dela med oss av våra kunskaper och goda erfarenheter när det gäller aktiv friskvård för parrelationen – hur man gör för att medvetet skapa goda vanor i vardagen.

Vi vill gärna berätta historien om hur LoveLab och Relationsboxen kom till. Det är en berättelse om oss, både som individer och som par.

Om mig – Heléne

Jag är född 1961 och är utbildad beteendevetare och civilingenjör. Efter att under många år ha jobbat i olika chefsroller, tog jag 2007 ett nytt steg och startade eget företag. Inriktningen blev att som organisationskonsult jobba med team- och ledarutveckling. Det är det bästa jag har gjort! Mitt arbete handlar ofta om relationer, kommunikation, konflikter och samarbete. Att som coach stödja människor att växa är fantastiskt stimulerande. Se vidare www.indea.se.

Privat har jag levt större delen av mitt vuxna liv i fasta relationer. Min hittills längsta relation varade i nästan 20 år, då jag också födde två älskade barn. Efter skilsmässan grunnade jag förstås på varför det gick som det gick. Med sorg kunde jag konstatera att trots mina från början goda intentioner med relationen hade jag inte lyckats. Vad hade jag kunnat göra annorlunda?

Under en längre period efter separationen levde jag singelliv och fick tillfälle att bland annat reflektera över vilken typ av man och relation jag önskade mig. Jag bestämde mig för att göra vad jag kunde för att förstå och utvecklas – så att jag kunde lära av misstagen. För ett visste jag: den enda jag kunde ändra på var mig själv och kanske skulle jag till nästa relation kunna bli lite klokare? Terapi och kurser i självkännedom hjälpte mig att förstå mig själv och mina reaktioner bättre. 

Om mig – Tord

Jag är född 1960 och är civilekonom med vidareutbildning inom psykologi, pedagogik, kommunikation och ledarskap. Jag arbetar till vardags som egenföretagare och konsult med organisationer, arbetsgrupper och ledare som behöver utveckla kommunikation, samarbetsförmåga och effektivitet. Se vidare www.indea.se.

Jag har under mitt liv, fram till dess jag träffade Heléne, alltid haft en stor närhetslängtan och nyfikenhet inom mig. Jag har haft flera längre och kortare parrelationer men har inga egna barn. I de längre relationerna kom jag vanligtvis till en punkt som kunde ha inneburit möjligheter för mig och oss som par att fördjupa relationen. Men det blev till slut stagnation och uppbrott av någon anledning. Kanske inte för att jag medvetet ville det, men genom att inte välja att försöka satsa blev detta konsekvenserna. Och det är ju också ett slags val. Jag är rädd att det också är ett vanligt val.

Jag kände ett starkt behov att försöka förstå mig själv bättre, mina val och beteenden samt att arbeta på att öka min självkänsla. Jag har därför bland annat gått ett antal kurser inom personlig utveckling och parutveckling, läst massor med böcker inom området samt gått i såväl egen terapi som parterapi.

Utbildning, terapi och böcker i all ära, det är tydligt för mig att det är i nära relationer till en partner som allt ställs på sin spets. Det är här som jag själv måste ta ansvar, vara modig och våga utmana hindren om jag skall kunna påverka och må bra. Det går inte att fly om man vill utvecklas – verkligheten är det riktiga övningsfältet.